Ser actriu

Sempre m’han agradat les històries, històries que posen a prova la ment humana, que t’acompanyen, que t’obren via, esperança, que t’ajuden a estar al món, a entendre’l, a veure’l des de prismes diferents i amb més colors.

Crec que a tots us haurà passat alguna vegada que llegint un llibre, veient una obra de teatre, o una pel·lícula… heu sentit que algú expressava d’una forma claríssima allò que us passava però no sabíeu com definir. I de sobte, tot és més clar i ens sentim, així em passa a mi, reconfortat, recolzats, ja no estem sols i això ens dóna força.

Per això, formar part d’una història em fa feliç.

Em fa feliç transmetre sensacions, evocar sentiments, transformar els estats d’ànim, tocar parts de cada espectador i fer que alguna cosa canviï al seu interior.

Em fa feliç descobrir un nou personatge, conèixer-lo, encarnar-lo, detectar com es mou, com mira, com respira, com veu el món, quina és la seva energia, la seva dinàmica, la seva lògica, les seves prioritats, objectius, contradiccions, la seva relació amb els altres personatges de la història…

Em fa feliç connectar amb les persones des del batec del cor, des de les entranyes, des de la profunditat de l’ànima, des de l’inconscient…

I em fa feliç treballar amb un equip humà que s’esforci per transmetre alguna cosa, que es complementi, que s’uneixi par multiplicar les forces i la creativitat, que s’escolti per transformar la realitat i fer que ocorreguí un fet extraordinari, màgic.

Per això, estic sempre disposada a pujar dalt l’escenari i aportar el meu granet d’arena perquè la història arribi a il·lusionar i potser transformar petites parts del món.

M’agrada experimentar, provar i aportar durant el procés creatiu. Esprémer al màxim les possibilitats d’un personatge, perfilar cada gest, cada mirada, cada paraula, cada sospir… Obrir un espai interior on habitar aquest personatge, creant realitats prou sòlides com per no trair-les. Sense por a fer un gir de 360º en qualsevol moment i deixar-me sorprendre per noves reaccions, noves mirades, noves lògiques.

Els actors som instrument i instrumentista, conèixer i saber afinar el teu instrument és molt important perquè l’orquestra soni i brolli la música. Per això, és necessari un bon entrenament diari per tenir l’instrument disponible. Però també ho és, conèixer el teu instrument fent un treball profund amb tu mateix, per poder formar part d’una orquestra, sumar el teu so al dels altres i crear una nova polifonia.

Crec que qualsevol creació s’eleva quan hi ha un bon treball en equip, i que una part de l’aprenentatge i del creixement com a artista ve del treball col·lectiu.

L’art t’expandeix.